آرایش خاص در برابر کودکان
معمولا فرزندان از دو، سه سالگی، سعی میکنند که رفتارهایشان را شبیه والدین و افراد محبوب خود کنند. از این رو کودکان به صورت تقلیدی رفتارهای مثبت و منفی والدین و اطرافیان را انجام میدهند که با گذر زمان، این رفتارهای تقلیدی میتواند در شخصیت کودکانمان نهادینه شود.
امّا نکته حائز اهمیت این است؛ از آنجایی که در اسلام همواره و به انحاء مختلف، سفارش شده است که بهترین زنان، آن زنانی هستند که خود را به بهترین شکل برای همسرانشان بیارایند[۱] آیا با وجود رفتارهای تقلید کننده از سوی کودکان، باعث نمیشود که آرایش مادران در خانه، تاثیر منفی روی تربیت کودکان بگذارد؟
البته باید توجه داشت که آراستگی(به معنای تمیز و مرتب بودن ظاهر) با آرایش و زینت کردن خاص برای همسر متفاوت است. از طرفی آراستگی والدین در خانه و استفاده از کلمات محبت آمیز به یکدیگر، نه تنها آسیبی برای فرزندان ندارد، بلکه به صورت غیرمستقیم موجب میشود که کودکان نیز آموزش ببینند که همواره آراسته باشند و در کنار آن علاقه و محبت کردن را نیز یاد بگیرند.
پس آراستگی زن برای مرد و یا مرد برای زن، اگر نگوییم که بار مثبت تربیتی ندارد، حداقل اینکه هیچ آسیب تربیتی برای کودکان بدنبال ندارد. امّا بحث در مورد آرایش و زینت خاصی است که زن برای همسرش در خانه انجام میدهد تا همسرش به او تمایل پیدا کند(و عشق و علاقه آنان به همدیگر دوچندان شود) آیا این نوع زینت و آرایش خاص زن برای همسرش، موجب انحراف کودکان میشود بطوریکه لطمه به تربیت آنان بزند یا نه؟
البته خود فرزندان میدانند که پدر و مادر در شرایط خاصی که زن و شوهر هستند، میتوانند آرایش و آراستگی ظاهری در برابر هم داشته باشند؛ چون مشاهده میکنند که مادر در موقعیتهای خارج از خانه بسیار پوشیده است و رابطه سنگین با جنس مخالف خود دارد.
ولی موضوعاتی مانند آرایش و زینت(تحریک آمیز برای همسر) و یا عشق و محبتهایی که بار جنسی دارد، مسلما در هنگامی که فرزندان هستند کار مناسبی نیست و یقینا، میتواند برای فرزندان بدآموزی نیز داشته باشد.
لذا همسران با مدیریت زمان، میتوانند در زمانی که فرزندان در اتاق شخصی والدین نیستند و یا زمانی که قصد خوابیدن دارند و همسران تنها بسر میبرند، عشق و محبت خاص خود را همراه با آرایش و زینت خاص برای همدیگر داشته باشند.
از این رو لازم است والدین، از رفتارهای ذیل در حضور فرزندان، پرهیز کنند:
۱. اجتناب از مشاهده فیلمهای نامناسب که در آن زنان و مردان با پوششهای نامناسب، عریان و نیمه عریان، روابط و رفتارهای زننده، رقصهای تحریک آمیز، معاشقه و روابط جنسی را به نمایش میگذارند.
۲. اجتناب والدین از شوخیهای رکیک و زننده، ایماء و اشاره جنسی، کنایههای جنسی، لمس و در آغوش کشیدن همدیگر که بار جنسی داشته باشد.
۳. اجتناب والدین از ناز و نوازش، بوسیدن و معاشقه با همدیگر در حضور فرزندان.
پینوشت:
[۱]. پیغمبراکرم(صلیاللهعلیهوآله) فرمود: «بر زن است که در برابر شوهر خود را به بهترین عطرها معطر کند و بهترین لباس خود را بپوشد و خود را به بهترین زینت، خود را زینت کند و...»[الكافی، ج۵، ص۵۰۸]
همچنین امام علی(علیهالسّلام) در این باره فرموده است: «جهاد زن، آراستگی و زیبایی برای شوهرش است.»[نهجالبلاغه، کلمات قصار، ش۱۳۶]