من تازه ازدواج كردم و خيلي كم در زمينه آداب و سنن اسلام در زمينه همبستر شدن با همسرم تا قبل از عروسي، اطلاع دارم. لطفا در اين زمينه و يا هر چيز ديگه اي كه بهم كمك كنه، منو راهنمايي كنيد.
براي شب زفاف در منابع اسلامي آداب فراواني ذكر شده است. در اهميت شب زفاف همين بس كه در روايت آمده مؤمن با ازدواج و عروسي كردن نيمي از ايمانش تكميل مي شود. در اين شب دعا مستجاب است و فرشتگان براي عروس و داماد رحمت خدا را نازل مي كنند.
از آموزه هاي ديني به دست مي آيد، همبستر شدن زن و شوهر و ارضاي غريزه جنسي از اين راه عبادت محسوب مي شود و حتي در روايتي آمده است اگر كسي عمل نزديكي با همسرش را همراه با آداب و رسوم آن زود به زود انجام دهد به يكي از سنت هاي پيامبران(ص) عمل كرده است.
نكته اي در اينجا بايد بر آن تأكيد كرد اين است كه در انسان برخلاف ساير جانداران، كيفيت همبستر شدن با همسر و انجام رفتار جنسي غريزي نيست و بلكه آموختني است و بايد روش صحيح آن را ياد گرفت، گرچه اصل وجود غريزه جنسي غريزي و فطري است. به همين دليل يكي از ضروريات براي هر پسر و دختر جوان كه تصميم دارند ازدواج كنند اين است كه دانستني هاي لازم براي اين كار را ياد بگيرند. اين دانستني ها شامل: مقدمات همبستر شدن، شناخت نيازهاي عاطفي يكديگر در هنگام آميزش و رعايت آن، شناخت راه هاي مختلف همبستر شدن، آگاهي از راه هاي جلوگيري از بارداري، تنظيم خانواده، آگاهي از احكام شرعي آن اعم از زمان و مكان آميزش و مسائل ديگر آن مثل غسل و امثال آن، رعايت بهداشت ظاهري مثل مسواك زدن، خوشبو بودن و امثال آن، آگاهي از نكات بهداشتي آميزش و رعايت آن، آگاهي ضمني از اختلال هاي جنسي كه در صورت وقوع، سريعا براي معالجه اقدام كنند و صدها نكته ريز و درشت كه بيان آنها در اين نامه مقدرو نيست و براي فراگيري آن لازم است به كتاب هاي مفيدي كه در اين زمينه تأليف شده مراجعه كنيد.
نكته اي كه در اينجا لازم است يادآوري كنيم اين است كه رسيدن زن و شوهر به اوج لذت جنسي (ارگاسم) يكي از علائم انجام شدن موفقيت آميز آميزش جنسي است. اما با تأسف بايد بگوييم بسياري از همسران به دلايل مختلف كه مهمترين آن عدم آگاهي و رعايت نكات بالا است، از انجام رضايت بخش اين عمل ناتوانند و به همين جهت به مشكلات زيادي اعم از جسمي و رواني مبتلا مي شوند. حتي طبق آماري كه روان شناسان و كارشناسان امور خانواده ارائه كرده اند بيش از 75 درصد از عوامل اختلاف هاي خانوادگي ريشه در اين موضوع دارد. حتي شيخ اجل سعدي در گلستان در ضمن داستاني مي گويد:
زن كز بر مرد بي رضا برخيزدزان خانه و زان سرا بلا برخيزد
نكته دوم اين است كه در رسيدن به اوج لذت جنسي، كه علامت آن انزال در زن و مرد است، بين زن و مرد تفاوت وجود دارد و معمولا مرد بسيار زودتر از زن به اين مرحله مي رسد. به همين خاطر بسياري از مردان وقتي به ارگاسم مي رسند دست از كار مي كشند در حالي كه هنوز همسرشان به ارگاسم نرسيده است. رها كردن زن دراين حالت باعث مي شود مشكلات جسمي زيادي از جمله ايجاد درد در ناحيه كمر و شكم برايش به وجود آيد. پس لازم است مرد به اين نكته توجه كند و قبل از آميزش، همسرش را با تحريك كردن زياد، آماده اين كار كند.
در روايات فراواني اين موضوع مهم بيان شده و تصريح مي كند يكي از آداب همبستر شدن با همسر ملاعبه يعني تحريك زن از طريق لمس و مالش بدن و در آغوش گرفتن است و حتي در حديثي آمده است مردي كه قبل از نزديكي با همسرش ملاعبه كند، مورد نظر و لطف و رحمت ويژه خدا قرار مي گيرد.
اما آداب شرعي شب زفاف؛ كه البته بعضي از اين آداب مخصوص اين شب نيست و هر زمان كه زن و شوهر مي خواهند همبستر شوند رعايت كنند:
1. وضو گرفتن قبل از همبستر شدن زن و شوهر؛
2. خواندن دو ركعت نماز و بعد از آن دعا براي خوشبختي يكديگر و دوام و ازدياد عشق و محبت و نيز براي دارا شدن فرزند صالح دعا كنند.
3. شب زفاف شب جمعه باشد.
4. قبل از شروع بسم الله بگويند.
5. بدون رو انداز نزديكي نكنند.
6. طوري بخوابند كه كف پا يا سر آنها به طرف قبله نباشد.
7. جاي آرام و خلوت و در شب انجام شود.
8. پس از ورود آنها به اتاق مخصوص (حجله) ابتدا خداي را براي اين كه آنها را به يكديگر حلال كرد و اجازه آميزش جنسي به آنها داد شكر كنند، پس داماد پاهاي عروس را با مقداري آب بشويد و آب آن را اطراف خانه و چند قطره هم اطراف اتاق بپاشد كه موجب بركت مي شود.
9. هنگام همبستر شدن به عورت يكديگر نگاه نكنند و با يكديگر صحبت نكنند.
10. با شكم پر و مثانه پر نزديكي نكنند.
11. از نزديكي كردن در شب هاي اول، وسط و آخر ماه قمري و نيز شب هاي ماه گرفتگي و طوفان هاي شديد پرهيز كنند.
12. پس از نزديكي فورا غسل كنند و با حالت جنابت نخوابند.
13. اگر قبل ازغسل تصميم دارند دوباره نزديكي كنند، آلت هاي تناسلي خود را بشويند و وضو بگيرند.
14. در زمان همبستر شدن هيچ كس حتي بچه كوچك مطلع نشود.
در پايان مطالب زير را جهت مطالعه بيشتر خدمتتان ضميمه مي كنيم:
آداب روابط زناشويى زن و مرد دو قسم است:
الف - آداب شب زفاف كه عبارت است:
1- ابتدا عروس و داماد وضو بگيرد.
2- تكبير در شب زفاف؛ برخلاف مراسم جاهليت - كه متأسفانه عده اى در عصر ما به بعضى از آنها گرفتاراند و شب زفاف را به بى عفتى و بى غيرتى تبديل مى سازند - در اسلام محمدى(ص)، نخستين حركت سازنده آن، با شعار «تكبير» آغاز مى گردد و آن، فلسفه و سرچشمه بسيار عالى تاريخى دارد. گفتن تكبير به گفتن الله اكبر تحقق پيدا نكند و زمان هنگام ورود به اتاق حجله و قبل از شروع آميزش جنسي است.
3- خواندن دو ركعت نماز پس از گرفتن وضو، با حال خضوع و خشوع و دعاى ذيل كه بسيار در سرنوشت عروس و داماد مؤثر است: «اللهم ارزقنى الفتها و ودّها و رضاها بى و ارضنى بها و اجمع بيننا باحسن اجتماعٍ و انس ائتلاف فانّك تحب الحلال و تكره الحرام؛ خدايا الفت و مودت و رضايت زن را نسبت به من و رضايت مرا نسبت به او، بر من ارزانى دار و ميان ما را به بهترين وجه مجتمع نما و نيكوترين الفت را به ما عطا كن، همانا تو حلال را دوست مى دارى و حرام را زشت مى شمارى».
4- خواندن دعا و نيايش، كه بعد از خواندن نماز زفاف صورت مى گيرد.
5- دست داماد بر پيشانى عروس، پس از ورود عروس به اتاق زفاف، داماد دست خويش را در حالى كه رو به قبله مى ايستد، بر پيشانى عروس مى گذارد و براى خود و عروس و اولاد آينده اش از وى، دعا مى كند. «اللهم بامانتك اخذتها و بكلماتك استحللت فرجها، فان قضيت لى منها ولدا فاجعله مسلما سويا و لاتجعله شرك شيطان؛ خدايا اين زن را به امانت از تو گرفتم و با كلمات تو او را حلال كردم، اگر از اين زن فرزندى براى من مقرر فرمودى او را پربركت و پارسا قرار ده و براى شيطان در او بهره اى قرار مده».
ب - آداب عمومى زناشويى: «مستحبات»
1- گرفتن وضو
2- گفتن بسم اللّه
3- در هنگام جماع تعجيل نكند و زن را براى آن آماده كند تا او هم كاملاً لذت ببرد.
4- بهتر است نزديكي و جماع در شب هاى دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه يا جمعه باشد.
5- هنگام جماع با زن ملاعبه و بازى كند تا او كاملاً آماده شود.
6- جماع را وقتى انجام دهد كه زن ميل دارد.
در اين رابطه، موارد مكروهى نيز وجود دارد كه بهتر است از آنها پرهيز گردد:
1- جماع در شب و روزى كه ماه و خورشيد گرفته است.
2- هنگام غروب خورشيد.
3- هنگام طلوع فجر تا طلوع آفتاب.
4- شب اول ماه غير از ماه رمضان.
5- در شب آخر ماه.
6- جماع بعد از احتلام در خواب.
7- جماع در اتاقى كه بچه اى وجود داشته باشد.
8- نگاه كردن به فرج هنگام جماع.
9- جماع به صورت عريان.
10- جماع در زير آسمان.
11- جماع رو به قبله و پشت به قبله.
12- هنگامى كه شكم پر است.
13- جماع در جايى كه كودكى باشد كه به آنها نگاه كند يا سر و صداى آنها را بشنود، هر چند چيزى متوجه نشود.
14- جماع در فرصت بين اذان و اقامه نماز كه مخصوص اعمال عبادى است.
15- جماع بدون وضو يا غسل.
16- جماع در شب عيد قربان.
17- جماع در شب عيد فطر.
در رابطه با مسائل مربوطه به ازدواج و مسائل خانواده كتاب هاى متعددى وجود دارد. از جمله مى توانيد به كتاب هاى زير مراجعه فرماييد:
- ازدواج مكتب انسان سازى شهيد دكتر پاك نژاد، ج 3
- آيين همسردارى ابراهيم امينى
- حليه المتقين (ص 70 75) علامه مجلسى
- بهشت خانواده دكتر مصطفوى
- بهداشت ازدواج از نظر اسلام دكتر صفدر صانعى
-ازدواج و مسائل جنسى، گروهى از نويسندگان
- مشاوره جنسي و زناشويي، علي اسلامي نسب