نمی دونم جواب رد بدم یا نه
من ۲۲ ساله دانشجو سال سوم هستم از خانواده مذهبی-یه خواستگاری دارم ۳۱ ساله تحصیلات داره سرکارم هست ظاهرشم درحد خودم-یه جلسه باهم صحبت داشتیم خودشم گفت که تفاوت سنیمون زیاده ولی گفت ازت خوشم اومده-ازش راجب نماز که پرسیدم همچین مث خودم نیس-یعنی میگفت هرموقع بتونم نماز میخونم! گفت نماز صبحم اکثرا قضا میشه! منم نماز واسم مهمه
نمیدونم ردش کنم هم بخاطرتفاوت سنیمون هم اعتقاداتش که کمی ضعیفن؟ویژگی خوبم داشت اما ....
نمیدونم چی کنم تصمیم سختیه
*** جواب ***
سلام
شما قبل از اینکه در مورد ایشان یا هرکس دیگهای تصمیمگیری کنید، باید یک آیندهی نسبی برای خودتان ترسیم کنید. یعنی بدانید که بعد از ازدواج، مسیر زندگی شما تقریبا به کدام سمت در حرکت خواهد بود. برای آنکه بعد از ازدواج، بتوانید این مسیر را کماکان ادامه دهید، باید با فردی وصلت کنید که در اصول با یکدیگر تفاهم نسبی داشته باشید. پس قبل از هر تصمیمی، ویژگیهای لازم در همسر آیندهتان را مشخص کنید؛ به عبارت دیگر ایشان، برای آنکه بتواند در آینده، یک زندگی خوب و رضایتبخش را برای شما فراهم کند، باید دارای چه ویژگیهایی باشد. سپس در مسیر شناخت خود از آن فرد، آن ویژگیها را با شخصیت ایشان تطبیق میدهید.
از اینرو ضروری است که به تبیین ملاکهای اصلی و فرعی خود بپردازید. ملاکهای اصلی، به آن دسته از ملاکها گفته میشوند که نبودشان به پایداری خانواده لطمه وارد میکند، و رضایتمندی و دلخوشی زن و شوهر، نسبت به زندگی را از بین میبرد؛ یا اینکه اختلافات شدیدی ایجاد کرده و ادامه زندگی را غیر قابل تحمل مینماید. ملاکهای فرعی هم، به ملاکهایی گفته میشوند که اگر باشند، تنها رضایتمندی از زندگی را افزایش میدهند. پس باید توجه داشته باشید که هر فرد، با توجه به ویژگیهای شخصیاش، باید یک ملاک، و یا حداکثر دو ملاک اصلی برای همسر آیندهاش تعیین کند، تا براساس آن تصمیمگیری نماید. اما ملاکهای فرعی، برخلاف ملاکهای اصلی، میتوانند تعداد بیشتری را شامل شوند. ملاکهای اصلی و فرعی هر شخص نیز، بسته به شخصیت و دیدگاه شخصیاش، متفاوت با سایر افراد است. مثلا برای یک فرد، با ایمان بودن همسر آیندهاش ملاک اصلی، و شغل مناسب داشتن او، ملاک فرعیِ آن شخص است. یا برای یک فرد دیگر، خوش اخلاق بودن ملاک اصلی و داشتن تحصیلات، ملاک فرعی او میباشد. توجه داشته باشید که انتخاب ملاکهای اصلی صحیح، اولین گام برای برقرار کردن یک زندگی پایدار و لذتبخش است؛ پس در انتخاب ملاکهای اصلی و فرعی، بسیار دقت کنید اما مواظب باشید که ایدهآلگرایی نکنید، زیرا در این صورت هرگز فرد مورد نظرتان را پیدا نخواهید کرد.
در انتخاب ملاکها هم دقت کنید. هم به شخصیت خودتان مراجعه کنید، و هم سعی کنید از تجربهی افراد باتجربه استفاده نمایید. برخی ویژگیها هستند که تا قبل از ازدواج، بسیار معمولی و کم اهمیت جلوه میکنند، اما قوام و پایداری یک زندگی مشترک، رابطهی مستقیمی با آن ویژگیها دارد؛ و زن و مرد، تازه بعد از ازدواج، و زمانی که زندگی، جریان طبیعی خودش را پیدا کرده است، متوجه میشوند که چقدر این ویژگیها مهم و اساسی بودهاند. مثلا تا قبل از ازدواج، خوشاخلاق بودن همسر، زیاد مورد توجه خانوادهها قرار نمیگیرد، اما بعد از ازدواج، به مهمترین رکن یک زندگی مشترک و موفق تبدیل میشود.
خیلی از طلاقهایی که امروزه اتفاق میافتند به این دلیل است که طرفین قبل از ازدواج، در مسایل کماهمیتی به تفاهم میرسند، که زندگی بر پایههای آنها تشکیل نشده و اختلافات خود در اصول اساسی زندگی را، به بعد از شروع زندگی منتقل میکنند، با امید به اینکه این علاقهی دوطرفه، مسیر تفاهم و همدلی را در آنها ایجاد میکند. غافل از اینکه انسانهایی که دارای اصول مشترکی نیستند، کمتر دیده شده که بتوانند به صورت مسالمتآمیز در زیر یک سقف زندگی نمایند. متاسفانه هستند افرادی که در عشق و عاشقی، زبان زد خاص و عام بودند اما پس از گذشت مدت کوتاهی از زندگی حتی از شنیدن نام همسرشان نیز ناراحت میشوند.
باتوجه به مطالبی که بیان شد، برای تصمیمگیری در این مورد، شما باید ابتدا ملاکهای اصلی خود را مشخص کنید. سپس به بررسی ویژگیهای شخصیتی ایشان بپردازید. آگاهانه نقاط قوت و ضعفشان را بررسی کنید و به یک جمعبندی برسید، که آیا ایشان را با توجه به ملاکهای اصلی و فرعی، میتوانید به عنوان همسر آیندهی خود بپذیرید یا که خیر.